היום אני הולכת ללמד אתכם איך לבחור את הטיפול הרפואי המטיב לילד בתוך שלל העצות והגישות השונות של הרופאים והדרג המקצועי.
פטנט פשוט שאני מלמדת הורים שמגיעים אלי ללמוד איך לתמוך בילדם שמתמודד עם אתגר אפילפסיה.
הורה לילד המתמודד עם אפילפסיה עומד מול דעות, חוות דעת והמלצות דרכי טיפול שונות שמגיעים מהצוותים המקצועיים שמטפלים בילדו.
במצבים האלו ההורה הוא זה שצריך לקבל החלטה מה מהדרכים שמוצעים לו הוא חושב שנכון לפעול.
איך מקבלים החלטה כאשר נדרש ידע מקצועי שאינו נמצא בידי ההורה ?
איך הורה יכול לקחת אחריות על דרכי הטיפול שאמורים לסייע ולקדם את ילדו ?
כאמא לילדה שהתמודדה עם אפילפסיה ומתמודדת כיום עם אתגרים רפואיים נוספים, מצאתי את עצמי במצבים בהם אני אובדת עצות מול מספר דעות וגישות מקצועיות שחלקם אף היו סותרות אחת את השנייה.
חיפשתי דרך שתאפשר לי לקחת את האחריות הכבדה שהונחה בידי, דרך שתאפשר לי לבחור את הגישה הטיפולית הכי נכונה ומדויקת לבת שלי, כשהידע המקצועי אינו נמצא בידי.
בורכנו בתקופה שבה הנגישות לידע מקצועי בארץ ובעולם פותח בפנינו דלת להרחבת הידע, מאפשר לנו להיחשף ליתרונות ולחסרונות ומקנה לנו נגישות לניסיון אישי של הורים אחרים.
בנוסף, בורכנו בעידן שיש בו שלל כלים ודרכי טיפול חדשנים שלא תמיד מוצעים לנו על ידי הצוות הרפואי.
משתפת אתכם בכלים ובגישה שאימצתי בהתמודדות האישית שלנו ואותה אני מלמדת משפחות שאני מלווה.
1. הנחת יסוד (נקודת המוצא) – הדעה שאנחנו מחזיקים בתוכנו על הצוות המקצועי שמקיף את הילד, משפיע על אופן הביטוי המילולי והתנהגותי מול הצוות.
לכן אני בחרתי להחזיק דעה שהצוות המקצועי, רוצה לקדם את הבת שלי, מציע לי מכל הלב את הכלים, הידע ודרכי הטיפול שיש בידו – אך לא כל דרכי הטיפול נמצאות בידו וחשוב שאפתח לדרכי טיפול נוספים.
2. הנחת יסוד (ביטחון) - שאני לא בעלת הידע המקצועי, אך אני זו שמכירה את הבת שלי הכי טוב.
3. הנחת יסוד (אחריות עצמית) - שאני חסרת ידע מקצועי, אך יודעת איך לומדים חומר חדש ומסוגלת לקרוא ולהכיר את דרכי הטיפול המוצעים לנו, להבין יותר טוב ולהגיע לפגישות עם הצוותים המקצועיים עם שאלות מוכנות ואפשרויות טיפול נוספות, כך אני מגיעה כהורה שמתייעץ עם הצוות המקצועי, יכול לשאול שאלות ולעשות חשיבה משותפת עם הצוות.
4. הנחת יסוד (הקשבה) - הצטרפות לקבוצות פייסבוק של הורים, והקשבה לניסיון של הורים אחרים,
הורה שמרחיב את הידע ולומד להכיר את דרכי הטיפול המוצעים לילד שלו דרך קריאה של ספרות המקצועית, התייעצות עם הורים נוספים – מגיע לביקור עם הצוות הטיפולי עם ידע, הוא יכול לשאול שאלות, להיות יותר מעורב בדרכי הטיפול, לתת הדגשים ואפילו להשפיע על החלטות הטיפוליות שהילד יקבל.
ליאורה פלד,
מנחת הורים לילדים המתמודדים עם אפילפסיה
אמא של יובלי המתמודדת עם אפילפסיה
מטפלת ומורה בטכניקת איזון חיים
www.liorapeled.com
050-9555114
רוצים לקבל עדכון על המאמר הבא ? ליחצו כאן
Comments